Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

måndag 27 januari 2014

Vill jobba inom finans

Jag har skrivit om det tidigare om att jag vill byta bransh och jobba inom finans. Funderar starkt på att ta Swedsec licensieringen och försöka få ett schysst jobb inom bank o finans.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande! Berätta mer om detta och hur det funkar! Tack :)

SparaKlokt sa...

Swedsec licensieringen är för personliga bankmän och rådgivare inom banker, som jag tänker ta.

Anonym sa...

Läste i din blogg om att du var negativ till personliga bankmän och rådgivare, hur kommer det sig att du nu vill jobba som det, har du ändrat uppfattning

SparaKlokt sa...

Hej,
Ja det stämmer att jag är negativ inställd till dem och jag själv skulle aldrig gått till en bankman, för de försöker att sälja dyrt till sina kunder. Däremot så brinner jag för finans och ekonomi och skulle själv tänka mig att jobba som en personlig bankman. Då kommer du säga att det är dubbelmoral. Ja det är det.

Anonym sa...

Har en nära vän som arbetar som privat rådgivare inom bank och han säger att det inte är mycket inom finans och ekonomi man gör utan att det är mycket arbete inom lån dvs bolån. Göra kalkyl och handlägga. Han klagar ofta :)
Av din blogg har jag fått uppfattningen att du gillar mer sparande biten?

Av det jag har uppfattat så är själva arbetet inte som det ser ut utifrån dvs inte som vi bankkunder ser det. Många säger att lönerna är dåliga också samt att det är ett stressigt arbete.

SparaKlokt sa...

Jag förstår din vän. Jag har jobbat 8 år på en och samma företag med samma arbetsuppgifter och jag har börjat tröttna på det. Vill se vad jag har för möjligheter inom finansbranschen. Sen kanske det inte är min grej då kan jag alltid falla tillbaks. Swedsec kommer ju öka min status även inom bloggen tror jag.