Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

torsdag 27 november 2014

Dra ner mina courtagekostnader med 91%

Ett av mina mål nästa år är att dra ner mina courtagekostnader rejält, med hela 91%. Räknade igenom hur mycket kostnader jag haft i år och det är hela 3 423 kr. Det är verkligen tok för mycket och går emot allt som har med sparaklokt sparandet att göra. Det är heller inte så att mina transaktioner har gett mig bättre avkastning, snarare tvärtom. Nästa år får kostnaden högst vara 300 kr och det är inte alls ett svårt mål att nå.Jag har mitt konto hos Avanza och har valt courtage klassen Mini, som har 0,25% rörligt och lägst 1 kr i courtage. Avanza är inte så tydlig med sina courtage klasser och det är svårt att se vilken klass som passar en bäst. Ska försöka illustrera detta i tabellen nedan.

Om du handlar mellan:

500      - 15 600 kr.  Ska du välja MINI.              Vid köp på 15 600 blir courtaget 39 kr.
15 600 - 46 000 kr.  Ska du välja SMALL.         Vid köp på 46 000 blir courtaget 69 kr.
46 000 - 143 500 kr. Ska du välja MEDIUM.     Vid köp på 143 500 blir courtaget 99 kr.
143 600 och högre.  Ska du välja FAST PRIS.   Vid köp på 200 000 blir courtaget 99 kr.

Testa och gör några beräkningar själv på några olika scenarier.  

8 kommentarer:

Emil sa...

Själv så handlar jag via aktieinvest med courtage på 10kr på portföljorder. Men dock så är det andelsorder som gäller, Det borde man räkna vidare på föresten vad det hamnar på varje gång man handlar med tanke andelsordern där man räknar dagens högsta kurs minus 5%. Gör nog inte så jätte mycket i det långa loppet då min sparhorisont är +20år.

SparaKlokt sa...

Hej Emil,
Jag gick in på deras hemsida och tittade lite snabbt på deras prisuppgifter. Deras lägsta pris är 39 kr och det slår Avanza om du väljer Mini portföljen. Just i det långa loppet spelar courtaget en väldigt stor roll

Emil sa...

Fast kör man månadssparande på aktieinvest så hamnar courtaget på 10kr. Då får man plocka ihop egna aktier i en portfölj och blir då portföljspar som kostar 10kr i månaden.. Och det är det enda man betalar.
Måste även tacka för en otroligt inspirerande och givande blogg! mvh Emil

SparaKlokt sa...

Hej Emil,

Du verkar ha koll på det där mer än vad jag har Emil. Roligt att du gillar min blogg!
Lycka till med dina placeringar!!

spela på automater sa...

Det bästa spelen på svenska automater hittar du här.

SparaKlokt sa...

Du verkar vara på fel blogg.

Aktienovisen sa...

Jag har skaffat mig Avanza nu och deras Mini-konto i ett försök att försöka få ner mina courtagekostnader! Möjliggör även för mindre köp för ett typ av "månadsspar" i aktier. Ska bli ett trevligt år 2015 tror jag! Gott nytt år! Mycket trevlig blogg! Läser alla nya inlägg! :)

SparaKlokt sa...

Hej Aktienovisen,

Tack för den positiva feedbacken! Hoppas att du lyckas med att få ner dina courtagekostnader. Du är i alla fall i rätt riktning. Gott nytt investeringsår!