Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

onsdag 30 april 2014

Månadsrapportering av min dotters ISK +11,98%

Jag förvaltar och är inblandad i en del ISK depåer, totalt sett 7 olika depåer. Min väns, min dotters, min egen, mina 2 kusiner, min brors och en okänd som mailar mig varje månad o frågar vad han skall göra. Alla dessa depåer finns hos Avanza, som jag rekommenderar ert att öppna konto hos. Jag har haft mitt konto hos dem i över 10 år och priserna och funktionaliteten är väldigt bra.

Min dotter har 2 olika konton av vissa anledningar. Se innehaven och resultatet för i år nedan.


 


 
 
 

tisdag 29 april 2014

Månadsrapportering av mitt ISK +2,21%

Här kommer min månadsrapportering av mitt ISK konto som jag har hos Avanza, rekommenderar er att öppna konto där.

 

 

fredag 25 april 2014

Besviken på Guld....

Riktigt besviken på mina Bull Guld X5. Mina innehav i Guld har verkligen dragit ner min depå, men jag kommer att behålla kvar guldet året ut. Det kanske är köpläge för den som inte har Guld i portföljen.



torsdag 24 april 2014

CDON minskar förlust, upp 3,5%!

Jag har väldigt mycket investerat i CDON och trott mycket på E-Handel, men tyvärr har jag varit för tidigt ute och köpt på mig CDON. Nuvarande värdet av mina CDON aktier är 71 000 kr och då har jag en förlust på -10%. Bolaget går åt rätt håll i alla fall och minskar förlusten, de har även utvecklat egna betallösningar istället för att köpa det utifrån. Jag tror fortfarande väldigt mycket på CDON och sitter o väntar på att kursen ska dubblas :).

E-handelsbolaget CDON redovisar ett resultat efter skatt på -4,2 miljoner kronor för det första kvartalet 2014 (-17,3). Resultatet per aktie uppgick till -0:04 kronor (-0:21).
Nettoomsättningen uppgick till 1.133 miljoner kronor (1.032).
Bruttoresultatet blev 169 miljoner kronor (146) vilket gav en bruttomarginal på 14,9 procent (14,1).
Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner kronor (-4,2) och rörelsemarginalen var 0,0 procent (-0,4).
Jämförelsesiffrorna är justerade för avyttrade verksamheter och engångsposter.

onsdag 23 april 2014

Mina utdelningar hitills

 
I bilden ovan kan ni se mina utdelningar hitills. Det känns riktigt bra när utdelningarna dimper ner i depån. Jag har min depå hos Avanza, som jag tycker är den bästa nätmäklaren. Jag kommer att börja ta ut utdelningarna nu när jag leaser en bil. Mina återstående utdelningar för det här året är:
 
Betsson                  9,16
Industrivärden        5,5
Ratos Pref               25 + 25 + 25
Fast Partner Pref     5 + 5 + 5
Sas Pref                  12,5

tisdag 22 april 2014

Schysst uppgång idag, Skanska upp 2%

Schysst uppgång på mina innehav idag. Skanska upp 2%!

söndag 20 april 2014

Slutsparat en tid framöver....

Nu är det slutsparat en bra tid framöver.
Jag har sparat ihop till en schysst kapital och känner att jag skall unna mig själv lite grann. Nya kläder, ny klocka, ny bil och resor är såna saker som jag planerar att slösa pengar på. Självklart kommer jag inte att ta sparade pengar utan kanske från utdelningarna och inkomsten. Det känns riktigt bra :).....

fredag 18 april 2014

Hitta bästa kreditkortet för just dig!

Vill tipsa er om en sida som jämför kreditkort, dess kostnader, ränta, bonus, reseförsäkring, kreditutrymme. Ja allt som har med kreditkort att göra helt enkelt. Titta gärna där om du är intresserad av att skaffa nytt kort eller byta ditt nuvarande kort. Du kan ansöka kortet direkt på sidan. Jag själv använder Supremecard som ger bonus för varje krona du handlar för, riktigt bra tycker jag då jag brukar byta poängen mot biobiljetter. Om man är sen med betalningen kan man åka på en del straffavgifter, så akta er för det.

onsdag 16 april 2014

Min privat pension 93 339 kr

Förutom allmän pension och tjänstepension har många personer ett eget pensionssparande.
De tre olika pensionstyprena påverkar inte varandra. De läggs ihop och blir tillsammans din totala pension. Vi brukar förklara hur delarna fungerar med hjälp av den tredelade triangeln du ser här bredvid. Din privata pension symboliseras i den gröna toppen av pyramiden.

Det privata pensionsparandet är helt frivilligt och något du själv tar ställning till om du behöver för att komplettera med de övriga delarna i din pension. Det är din bank eller försäkringsbolag där du har ditt privata pensionssparande som kan ge information om vad som gäller för detta sparande.

Du som sparar privat hos en bank i så kallat ”Individuellt Pensionssparande”, eller IPS som det allmänt brukar kallas. Mitt IPS sparande finns hos Avanza, som jag rekommenderar er att öppna ett konto hos för att kunna sköta ert egna sparande.

tisdag 15 april 2014

Min Tjänstepension 182 413 kr

Förutom den allmänna pensionen har de flesta som arbetar någon form av tjänstepensionslösning. Arbetar du på en arbetsplats med kollektivavtal kan du vara säker på att din arbetsgivare betalar in pengar till din tjänstepension.

Hur mycket du får i tjänstepension beror på hur mycket du har i lön, hur länge du arbetar och var du arbetar. Till skillnad från den allmänna pensionen får du tjänstepension också på inkomstdelar över 7,5 inkomstbasbelopp.

Det finns flera olika avtalsområden inom kollektivavtalad tjänstepensionen. Var du arbetar avgör vilket avtalsområde du tillhör. Olika regler gäller inom avtalen, t.ex. hur stor pensionen är, hur stor del du kan påverka, bolagens avgifter med mera.

De fyra största avtalsområdena är:

- ITP för privatanställd tjänsteman
- Avtalspension SAF-LO för privatanställd arbetare
- KAP-KL för kommun- och landstingsanställda
- PA 03 för statligt anställd

Se mitt val för tjänstepensionen, jag investerar allt på Alecta Optimal. De andra valen kommer från mina tidigare anställningar. Jag vill inte byta då det är en massa avgifter, bättre att låta det vara.


måndag 14 april 2014

Min allmänna pension 618 757 kr

Den allmänna pensionen är den statliga pension som Pensionsmyndigheten sköter.
Den allmänna pensionen beräknas på alla dina inkomster upp till 7,5 inkomstbasbelopp. Det innebär att du får allmän pension också vid till exempel arbetslöshetsersättning, sjuk- och aktivitetsersättning och föräldrapenning.

Den allmänna pensionen har två delar; inkomstpension och premiepension. Varje år avsätts en summa som motsvarar 18,5 procent av din lön och andra skattepliktiga ersättningar till din allmänna pension. Av dessa är 16 procent inkomstpension och 2,5 procent premiepension.

Min inkomstpension: 519 386 kr
Min premiepension: 99 371 kr
Totalt: 618 757 kr
Se mina rekommenderade Premiepensions portföljer för 2014.

söndag 13 april 2014

Stor Rekommendation av en ny schysst Högräntefond

Spiltan har kommit med en ny fond Spiltan Högräntefond, vi får se om fonden kan kvalificera sig i Bästa Fonderna. Fonden går att köpa hos Avanza, som jag rekommenderar mina läsare att öppna depå hos. Jag gillar Spiltan och deras VD som har skrivit boken "Alla svenskar kan bli miljonärer". Jag själv har investerat i fonden i flera av de portföljer som jag sköter. Jag har 7 ISK portföljer, 1 IPS portfölj och 20 PPM portföljer, som jag är delaktig i . Jag räknar med att fonden ger en avkastning mellan 4-6% Se mer info nedan om fonden:

Spiltan Högräntefond:
  • Placerar huvudsakligen i företagsobligationer med kort eller lång räntebindning beroende på bedömningen om framtida ränterörelser, räntelöptiden är maximalt 10 år.
  • Sprider investeringarna mellan företag och branscher i norden som har förutsättningar att få en bättre kreditvärdighet.
  • Arbetar aktivt med ränte- och kreditkurvan för att skapa bästa möjliga avkastning.
  • Kan även investera i värdepapper med betydande ränteinslag såsom t.ex. konvertibler och preferensaktier.
  • Får placera i Nordiska bolag men tar ingen valutarisk.
Fondens målsättning är att med god riskspridning erbjuda en avkastning som klart överstiger banksparande/penningmarknadsfonder.
Spiltan Högräntefond lämpar sig som:
  • Ett bra alternativ till banksparande/penningmarknadsfonder.
  • Placering på medellång sikt. 
  • Ett bra komplement när aktiemarknaden är turbulent. 
  • För dig som söker högre avkastning än i en penningmarknadsfond och är beredd att ta lite högre risk för att uppnå detta.


lördag 12 april 2014

Bästa fondportföljen 2014

Många av mina läsare sparar inte i aktier utan har frågat mig om jag kan göra en rekommendation över fondportfölj inför 2014, såsom jag gör med PPM portföljer inför varje år. Fonderna som finns nedan går att köpa hos Avanza, som är den bästa nätmäklaren. Alla mina portföljer och mina bekantas portföljer har Avanza

Jag har valt ut dessa fonder se tidigare inlägg;

Avanza Zero - tycker att den är den bästa Sverigefonden som finns på marknaden utan avgifter. 30%

Didner&Gerge - den bästa Småbolagsfonden. 30%

Brummer MS -  den bästa Hedgefonden. 20%  

Atlant Stability -  väldigt schysst Hedgefond 20%

Utvecklingen hitills i år är totalt 2,47%, se nedan utvecklingen för varje fond.

Avanza Zero 3,04%
Didner&Gerge 4,95%
Brummer MS -0,8%

Se även de bästa fonderna.



Kreditkortkostnader 15 000kr

Fick hem faktura från Supremecard där jag har mitt kreditkort och fakturan ligger på 15 000 kr. Det är verkligen dags för mig att titta på min budget i programmet Smartbudget som jag använder.

Min PPM upp 3%


Min PPM depå upp 3% för i år. Ganska så bra utveckling faktiskt. Jag ska göra en återbalansering av depån. Så att Catella Avkastning blir 30% av portföljen. Snart över 100 000 :)!

fredag 11 april 2014

Guld och Ratos upp

Bull Guld X5 har repat sig lite grann under de senaste dagarna och Ratos har stigit kraftigt efter köprekommendation. Nu börjar det kännas som att min portfölj är med i matchen igen :).

måndag 7 april 2014

Min väns ISK utveckling i år

Jag har stort inflytande hos min väns portfölj och depån är hos Avanza, som jag rekommenderar er att öppna depå hos om ni vill sköta ert sparande själv.





fredag 4 april 2014

Månadsrapportering av mitt ISK

Mitt ISK konto har i år avkastat 0,65% medan SIX30 Return Index gått 5%. Är inte så nöjd med det här kontot och den största boven är Bull Guld X5. Se även mina utdelningar som jag fått nedan. Jag skall försöka att redovisa andra ISK konton som jag är delaktig i. Kontot är hos Avanza, som jag anser är den bästa nätmäklaren. Jag rekommenderar er att ha er ISK konto hos Avanza.


onsdag 2 april 2014

Mina utdelningar hitills


Mina utdelningar hitills i år är enligt ovan. Jag har ett antal andra utdelningar på gång.