Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

fredag 26 september 2014

Preferensaktier -- bra utdelning 7,1%!

 
 
En av mina bästa innehav för i år har varit mina preferensaktier. Sämsta köpet där var SAS, som jag har sålt och sen Fast Partner som jag köpte för "sent". De pref.aktier som jag var med från början har gått riktigt bra. Kolla bilden ovan hur avkastningen ser ut just nu. Jag måste kolla upp hur reglerna och till vilken kurs återköpen görs. Exempelvis kan det vara smart att sälja Ratos Pref i slutet av 2016 då återköps kursen sjunker drastisk. Läs gärna artikeln.
 


torsdag 25 september 2014

Smartbudget -- Schysst program!


Dags att kolla in budgeten igen i programmet smartbudget. Nu är 2/36 leasing avgiften betalade på bilen och räntebevisen har gått in i lönekontot. Bilen tar hårt på kontot, men den e värd vartenda öre. Har satt som uppgift att inte spara något under kommande 3 åren, utan spendera lönen, utdelningen och räntan från mina besparingar.

Rekommenderar att öppna ett gratis konto hos Smartbudget!

måndag 22 september 2014

Pengar in, Pengar ut!


Har bestämt mig att dra in allt sparande under kommande 3 åren och spendera de pengar jag får från lön, ränta och aktieutdelningar. Se tidigare inlägg. Fick för nån dag sen ränta från räntebevisen och jag tar ut dem till lönekontot 895 kr.





söndag 21 september 2014

Bästa kreditkortet - 2 nya gratis biobiljetter

Beställde hem 2 nya gratis biobiljetter och gick på bio. Såg The Maze, den var helt ok faktiskt. Jag använder själv kreditkortet från Supreme Card. Kolla gärna sidan Bankbetyg, för att hitta det kort som passar dig bäst. Riktigt schysst faktiskt.

torsdag 18 september 2014

Akelius Preferens aktier vinst 7,2%


I ett tidigare inlägg skrev jag om Akelius Pref aktier. Nu tänkte jag redovisa hur det vart. Jag har en del av de "gamla" aktierna, som jag sålde för 343kr och nu fick jag "nya" för 320kr. Det gav mig en vinst på 7,2%. Jag antar att de "nya" aktierna kommer att gå upp i pris när de kommer ut i marknaden och jag skulle inte bli förvånad om Akelius beslutar sig för att gå ut med flera preferens aktier. Jag lär teckna då också. Jag kommer med ett nytt inlägg när de aktierna kommer ut på marknaden.

onsdag 17 september 2014

Tilldelning Akelius Preferens aktier

Hej på er,

Jag fick 50 st i min depå. Jag hade tecknat det i flera depåer. B la min väns, min brors och mina kusiners. Hade tecknat för 100 st i alla depåer, men fick bara 50 st i 3 olika depåer. Jag tror att de gick efter storleken på depåerna hos Avanza. Jag sålde även 50 st av de "gamla" aktierna. I nästa inlägg förklarar jag med bilder. Vart en bra procentuell affär, som jag tänkt mig. Ibland har jag ändå rätt :).

tisdag 16 september 2014

Sparaklokt stöttar 87%

 
 
Ni som har twitter kan skriva på hashtaggen #87procent.

måndag 15 september 2014

Så röstade 55,4% på min förort......

 
 

Så här röstades det på förorten som jag är uppvuxen i. Valdetagandet är lägre än vad det är i hela riket och om alla skulle röstat så skulle nog Socialdemokraterna fått fler röster. Jag är inte insatt så mycket i politik, men anser att Socialdemokraterna jobbar mer för de utsatta än blåa blocket. Jag har schysst jobb o pengar. För mig gynnar egentligen Moderaterna, men jag är Sosse och kommer alltid vara det. Jag gillar cash, men anser inte att det är allt. Vill att alla ska ha det så bra som möjligt och Socialdemokraterna är nog de som mest strävar till de målet. Imorgon skriver jag hur röstningen ser ut där jag bor just nu.

Får även besked om jag fått tilldelning av Akelius Preferens aktier imorgon.

13% skrämmande....

.....att SD tar mer mark, men å andra sidan visar det att de andra partierna misslyckas.

lördag 13 september 2014

Så ska jag rösta....

.......min röst kommer att gå till Socialdemokraterna.

tisdag 9 september 2014

Min väns portfölj - 6%


Dags att redovisa min väns portfölj där jag har stort inflytande över. Det är en stor portfölj och ovan kan ni se portfölj utvecklingen för i år. Jag är ganska nöjd med den här depån. Då större delen av depån är obligationer, räntebevis, räntefonder och preferensaktier. ISK kontot finns hos Avanza, öppna ett konto där om ni funderar på att själva sköta era aktieaffärer. Se innehaven nedan.

 
 



måndag 8 september 2014

Mina utdelningar


Så ser mina utdelningar ut för i år. Från minna innehav: Ratos, Swedbank, Industrivärden, Nordea, Skanska, Ratos Pref, Sas Pref, Akelius Pref och Fast Partner Pref. Jag kommer få lite mer utdelning och ränta från mina räntebevis för i år.

fredag 5 september 2014

Dags att köpa utdelningsaktier - 6,8%

 
 
Placera skriver om att det är dags att köpa utdelningaktier och har redovisat en tabell med aktier. Bilden ovan är toppen av listan och mina 5 aktieinnehav Swedbank, Ratos, Nordea, Industrivärden och Skanska kommer högt på den tabellen.
 
Det kanske är dags att köpa utdelningaktier, vad tycker ni?

torsdag 4 september 2014

Tecknar nya Akelius preferens aktier

Jag har just tecknat erbjudandet av nya Akelius preferens aktier till en kurs på 320 och årlig utdelning på 20kr som motsvarar 6.4% direktavkastning. Jag har just nu 163st av de "gamla" preferensaktierna och om jag får 100 st pref.aktier så kommer jag sälja 100st av dem "gamla". Info om tilldelning är 16/9. Jag har sett till att min vän, kusiner och bror tecknat aktierna i våra ISK konton som finns hos Avanza.

Styrräntan oförändrad 0,25%

Riksbanken behåller reporäntan 0,25%. Mitt råd är att behålla rörligt bolån och dumpa era sparkonton. Istället för sparkonton rekommenderar jag fonderna Catella Avkastning, Atlant Stability och Spiltan Högräntefond. Jag själv placerar i dessa.

onsdag 3 september 2014

Min portfölj

 
 
Så här ser min portföljutveckling ut just nu för i år. Jag har ett ISK konto hos Avanza. Jag är inte alls nöjd med utvecklingen för i år. Det är främst Bull Guld X5 och CDON som sänkt depån. Se mina innehav nedan.