Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

söndag 11 januari 2015

CSN Lån 159 772 kr kvar

I år kommer kag betala 9055kr för CSN lånet och jag betalar det minsta möjliga belopp varje år, för att det är fördelaktigt tycker jag. 
Hur tänker ni med CSN lånet?

8 kommentarer:

Jessica sa...

På vilket sätt är det fördelaktigt? Blir det inte sammanlagt mer ränta man betalar, ju fler år man betalar? Bara nyfiken, du får gärna utveckla :)

Anonym sa...

För att han antagligen kan investera de pengarna någonstans och få större avkastning än räntan är på lånet

Redaktionen sa...

CSN är billigt, dessutom har man förmodligen fått någon form av utbildning. Om man ser att lånet förfaller efter man är 65 år så kan man ha låg takt.
Sålänge CSN har låga räntor så är det vettigt både att ta lånet och att betala tillbaka långsamt. Vanligtvis vill man ju betala av lånen med högst ränta först.

SparaKlokt sa...

Anledningen till att det är fördelaktigt är att jag tänker så som Anonym skriver. Jag kan investera dem pengarna och få större avkastningen än räntan som jag betalar.

Anonym sa...

Ja 1% kan man stå ut med
skilland mot 90-talet

1995 6,6%
1996 6,25%
1997 6 %
1998 5,4%
1999 4,10

statslåneräntan 3år dividerat med 3
- 1% =CSN Räntan

har du det gamla eller nya lånet?
jag tror om man har de gamla kan man
får det konverterat till ny CSN reglerna

mvh JG

Anonym sa...

Vilken avkastning behöver man ha för att det ska vara värt att ha kvar lånet istället för att betala av det? Jag har inga andra lån.

SparaKlokt sa...

Jag vet inte exakt, men tror att det kan vara runt 1,7,% netto.

Kellie Wilson sa...

Behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: Oceanicfinance113@hotmail.com/ Oceanicfinance113@gmail.com hemsida: https://oceanicfinancialhome.wordpress.com