Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

onsdag 7 januari 2015

Investor sjunker med -2,97% - Köper fler aktier.

Investor sjunker med -2,97%. Jag passar på att köpa fler aktier. Direktavkastningen ligger på 2,83% om utdelningen på 8 kr från 2014 blir det samma för i år. Det är ganska låg direktavkastning i jämförelse med mina andra innehav, men vill ha Investor i min portfölj. Målet är att Industrivärden och Investor tillsammans ska utgöra 40% av min portfölj.

Vad tycker ni, bra tänkt eller andra synpunkter?

8 kommentarer:

Linus "Aktienybörjaren" sa...

Har också tänkt ha Investor och Industrivärden i portföljen, väntar på bättre kurs för att gå in igen... Hade dom i portföljen fram till i höstas så de såldes pga husköp... /Linus "Aktienybörjaren"

SparaKlokt sa...

Jo det känns stabilt att ha med de båda Investmentbolagen i sin portfölj. Har inte sett din blogg förut, kommer bli intressant att följa den. Lycka Till!

Anonym sa...

Investor & Industrivärden var mina två första aktier jag köpte :> bra grund! Dock utgör de ungefär 20-25% tillsammans av min samling.
Gillar din portfölj, bra blandning av trygga o medelrisk bolag. Keep blogging!! Mvh Stiernhammar

Villesvilja sa...

Gillar inställningen till investbolagen, själv äger jag båda, dock liten % i indu. La in order på köp idag men inget gick genom.

Med lite tur fortsätter det ner imorgon så jag kan köpa på mig då!

lycka till så ses vi i orderdjupet

Redaktionen sa...

Jag tittade igenom lite gamla papper som sparats i en låda. Hittade en reklamlapp från 1980-talet, där man erbjöds köpa aktier courtagefritt. 4000 % har de gått upp sedan dess. Historien är ingen spegel av framtiden ... sägs det.


Men sen det där med koncentrationsrisk - du riskerar för mycket om de är 20 % av portföljen var. Om de är 10 eller 5 % är det vettigare.

Anonym sa...

... men samtidigt ingår rätt många fina bolag i både investor och industrivärden, så det kan även tolkas som en väldigt diversifierad portfölj :) Bara kärninnehaven utgörs av 23 st fina bolag!

SparaKlokt sa...

Tack för positiva feedbacken Stiernhammar. Ja jag tycker att Industrivärden och Investor är bolag som sköter sig själva. Lite grann som att jag överlämnar mina placeringar åt proffsen som får förvalta investeringen, eftersom de är investmentbolag. 20% vardera är målet.

Tack Villesvilja. Lycka till själv med dina investeringar. Håller med om att du ska öka i Industrivärden.

Hej Redaktionen, nej det stämmer att historien inte är en spegel för framtiden. Jag tror att Investor och Industrivärden kommer att följa Svenska börsindex mycket och att ledningen för bolagen gör sina placeringar och förändringar i portföljen inför framtida mål.

Håller med dig till 100 % Anonym :).

Kellie Wilson sa...

Behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: Oceanicfinance113@hotmail.com/ Oceanicfinance113@gmail.com hemsida: https://oceanicfinancialhome.wordpress.com