Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

tisdag 10 februari 2015

Nya utdelningar från Akelius preferenser - 450 kr


Fler än jag som äger Akelius?


6 kommentarer:

Anonym sa...

Jotack. 100st.

Kampen mot index sa...

Trevligt med utdelning!

Har spanat på dessa men har de inte i min portfölj.

Kampen mot index

Anonym sa...

Jo har en dröse . Märkligt att den inte gått upp mer. Ser Hemfosa pref stiga mer likaså Klövern pref.

Bör rankas likalunda. Iofs så är värderingarna av preffar väldigt svårbegripliga.

Investerarfysikern sa...

Läs detta om att se fastighetspreffar som 'säkra' investeringar: http://blogg.avanza.se/hemberg/2015/02/10/fastigheter-kan-bara-rasa/

Kanske inte är så säkra längre?

Anonym sa...

Vad jag kan utröna så delar Akelius Residential endast ut via sina preferensaktier, vilket understiger vinsten (vars återstående del återinvesteras). De har täckning för sina utdelningar = Bra.

Akelius äger i stort sett bara hyreshus vilket gör att uthyrningsgraden är bra mycket närmare 100 % än i kommersiella fastigheter, som exempelvis Klövern förvaltar. Folk behöver någonstans att bo, även i lågkonjuktur = Bra.

Klövern verkar vara ett hyffsat välskött fastighetsbolag med positiv utveckling på intäkts- och kostnadssidan. En av de bättre skötta i sverige = Bra. (Castellum skulle jag dock byta till om de kunde handlas till en billigare kurs...)

Stigande ränta och orealistiska värderingar (som underlag till att anskaffa större skulder, för att genomföra förvärv eller för att betala ut utdelningar) är två saker jag själv håller särskild koll på.

Personligen finner jag att Akelius och Klövern ligger bra till av de svenska preferensaktierna, men jag väljer att avstå från återinvestera utdelningarna, utan lägger de i säkrare räntepapper istället i väntan på att andra kandidater blir köpvärda.

Må gott och investera väl!

p.s Mina innehav i Klövern gav 600 kr i januari, Akelius 1250 kr igår :) d.s

SparaKlokt sa...

Tack för kommentarerna. Investerarfysikern läste igenom inlägget. Bra inlägg från Claes H. Finns varningstecken med fastighets preffar håller med.

Bra Analys Anonym gillade det.

Väldigt bra utdelningar hos er alla!
Fortsatt lycka till med dessa....