Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

fredag 27 mars 2015

Slå den bästa sparräntan - 3,96%


Min kusin har ett ISK konto som jag hjälper till att sköta, där målet är att slå sparräntan på ett vanligt sparkonto. Anledningen till att hon tar så lågrisk är att hon vill ha pengarna till en kontantinsats inom snar framtid till ett bostadsköp. Under senaste året har portföljen utvecklats med 3,96% och det slår ju sparräntan, med tanke på den risk man tagit. Se innehaven nedan, har ni några andra tips som man kan ha i portföljen.


7 kommentarer:

Breitenfelt sa...

Känns som en ganska stor risk med preffar när man kan behöva pengarna inom kort. Skulle nog valt bort dem och tagin in spiltan räntefond istället.

I alla fall om man vill ha låg risk, vilket jag inte tycker du har nu i din sammansättning.

Stefan Thelenius sa...

Ser väl ganska ok ut, kanske lite fler olika preffar för minskad bolagsrisk, tillför fonderna något?

Investerarfysikern sa...

Håller med Breitenfelt, finns stor risk för preffar att åka dit om det kommer en krasch, speciellt kanske i fastighetsbranschen. Tycker att Claes Hemberg har skrivit bra om en slags lågrisk-räntetrappa med olika fonder, t.ex. Spiltans.

Anonym sa...

Nu med den nästan dubblerade skatten på KF och ISK går ränteinvesteringar bort.

Styfen sa...

Nog för att det är väldigt låg risk i fonderna, men det är också väldigt höga avgifter. Totalt, 2,2% per år. (0,7%, 1% och 0,5%)
Så om kapitalet växer nästan 4% så betalar du 2,2% avgift på kapitalet. Netto är då avkastningen 1,8% per år.
Det går att få mer än så för lägre avgift med vanliga räntefonder, företagsobligationer samt en låg andel blandfonder. I alla fall har jag lyckats med det.

Hur går ditt resonemang kring fondavgifterna?

Nilla sa...

Jag har följt din blogg en tid nu och tack vare ditt bloggande har jag fått mer intresse för privatekonomin och ändrat strategier i mitt sparande, köper snart en nyproduktion och genom dina tips gått över till avanza.
Tack!

SparaKlokt sa...

Hej Nilla,

Tack för att du följer min blogg. Det låter bra att du tagit tag i din privatekonomi och det tjänar du mest på själv!
Lycka till med din nyproduktion.