Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

tisdag 26 maj 2015

Tecknar Estea - Kapitalandelsbevis - 6,25%

Har valt att anmäla mig för teckning hos Estea Kapitalandelsbevis som ger en årsränta på 6,25%. Jag vill fördela min risk som jag har gentemot fastigheter. Har en stor andel hos Hemfosa och Akelius preferensaktier. Kommer att sälja av dem lite grann för att placera i Estea, det är inte större belopp det handlar om, 10 000 kr.

Kommer nån av er teckna det?

6 kommentarer:

Christoffers Investeringsblogg sa...

Spännande! Jag håller mig till Akelius och Klövern.

Kampen mot index sa...

6,25% är trevlig avkastning. Men räknar med att kunna få högre avkastning i portföljen. Men har man inte tid att handla aktier så är det ett riktigt bra alternativ.

Kampen mot index

Samuraimannen sa...

Tittar också på Esteas kapitalandelsbevis, men jag tecknar inte. Jag är inte säker på att risken är värd 6.25% + eventuell extra avkastning. Trenden på deras tidigare avyttrade investeringar är inte superbra enligt mig, och den senaste (avyttrad 2013) resulterade i en vinst om bara 2%.

Kaptalandesbevisen kommer gå att handla överbörsen, kanske jag köper någon vid ett senare tilfälle!

Fldr sa...

Jag kan vara ute och cykla helt här men jag tycker att villkoren känns lite slummiga, ex:

_____

"Den slutliga återbetalningen av kapitalandelslånet ska ske efter att samtliga fastighetsinvesteringar avyttrats och full betalning för dessa har erhållits, vilket ska ha skett senast år 2020 (förfallodagen).

Den slutliga återbetalningen ska uppgå till summan av (i) det totala lånebeloppet per förfallodagen, och (ii) 75 procent av Bolagets resultat, för det fall detta är positivt, eller 100 procent av Bolagets resultat, för det fall detta är negativt."
_____


Särskilt sista ganska luddigt formulerade raden känns jobbig att sitta med ("eller 100 procent av Bolagets resultat, för det fall detta är negativt."). Jag tolkar det som att man inte får tillbaka nominellt belopp om de inte lyckas avyttra med med vinst. Det är en helt annan typ av risk en den man tar med preffar. Om jag inte misstolkar stycket helt skulle ju detta kunna leda till att man t.o.m. blir skyldig pengar(!)

Tankar?

Anonym sa...

De 6,25 procenten är inte garanterade. Lyssna på presentationen som finns att se på Avanza.

Dewi ahmad sa...

Du har skulder, obetalda hyror eller var du vägrade ett lån på banken?
Vårt team kommer att bidra till att lösa dina problem med 2% ränta.
Vi rekommenderar en snabb lån för något ändamål. Bara ett ID-kort, snabb kontroll, minimi formaliteter, hög acceptans av förslag och kreditbeslut på mindre än 24 timmar utan att behöva ge bevis på inkomst. Vi har en hög lånebeloppet upp till 10 miljarder kronor.
Vår återbetalningstiden är från 6 månader till 20 år. Inga kreditkontroller eller kredithistorik. Kom till oss, vi hanterar allt på en dag.
Kontakta oss idag via vår e-post: dewiahmad.loanfirm@gmail.com