Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

lördag 4 juli 2015

Bästa Hedgefonden - 87 287 krI min portfölj ingår Brummer Multistrategy,  som jag tycker är den bästa hedgefonden och en av de bästa fonderna man kan ha i sin portfölj. Se utvecklingen ovan, har ägt fonden i en månad. Jag har börjat att blogga på en ny sida o skriver inlägg här då o då. Se www.sparaklokt.se.

7 kommentarer:

Patrik B sa...

Jag håller helt med dig, jag har nästan hela portföljen i BMS2xL och tycker den är kanon! Har haft positiv avkastning varje enskilt kalenderår, genomsnittlig årlig avkastning på 7,5% senaste 5 åren, diversifiering då den investerar i 7 st olika hedgefonder som har olika strategier.

Har historiskt gett ungefär samma avkastning som börsen men till betydligt lägre risk och då finns ju möjligheten att använda pengarna när man vill i princip, behöver inte vara med om ras ála 2008.

På något vis den "perfekta" fonden enligt mig, precis så man vill ha, långsamt stigande utveckling som bara tickar på och slipper de största upp och nedgångarna.

Sofokles- sa...

Tack för detta tips.

Ser att enligt Avanza är det "bara" en köpavgift på 1 %. Det står att såväl förvaltnings- som säljavgift är 0 %. Vet ni om detta stämmer? Dvs. är det så för er?

/Sofokles-

killernils sa...

Hur funkar de med resultatbaserad avgift på 20%

Dvs avkastar jag 1000kr på 1 år, tar de då 200kr i slutet av året? Eller hur går de till?

Patrik B sa...

Sofokles-:
Köp den inte via Avanza, utan öppna ISK hos Brummer själva (det har både jag och Spara klokt gjort), där tar de inte ut någon köpavgift.

killernils:
Avgiften tas löpande ut månad för månad så den behöver du aldrig fundera på, alla siffror som presenteras för fondens historiska avkastning är efter att alla avgifter är dragna. Men ja fonden är jättedyr, förvaltningsarvoden under 2014 var 5%.

Sofokles- sa...

Tackar!!!!

Bangkok Invest sa...

Grymt!
Jag har tittat mycket på hedgefonder och jag var helt övertygad om att även brummer hade större dippar 2008 också men icke.
Riktigt stabil och jämn utveckling. Imponerande!

Anonym sa...

ja avanza tar själva 1 % i köpavgift numera tyvär