Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

torsdag 10 mars 2016

Bästa utdelningsaktierna


Bästa utdelningsaktierna hittar ni enklast på min nya sida. Där har jag bland annat skrivit om hög  Direktavkastning, Aktier med Hög Utdelning, Ränta på Ränta och Fire.





Direktavkastning är ett mått på hur hög utdelningen i ett företag är i förhållande till aktiekursen. Det visar alltså hur stor procentuell del av din investering du får tillbaka i form av utdelning varje år.


Ränta på ränta-effekten är när du får avkastning på din avkastning. Det är den starkaste effekten som finns på finansmarknaden – här kan du räkna på hur ränta på ränta-effekten påverkar ditt sparande på sikt.


tisdag 8 mars 2016

Fått in utdelningar från BLE 183 kr

Fått in utdelningar från BLE 183 kr. Se mer om ETF:en här. En av de bästa utdelnings ETF:en tycker jag.

onsdag 2 mars 2016

Min utdelningsportfölj

Uppdaterat 2016-02-22


Jag har inte haft någon bra översikt på mina innehav (utdelningsaktier) så avvarade lite tid för att få större övergripande bild genom ett diagram över min utdelningsportfölj. Diagrammet består av mina 4 depåer, kapitalförsäkringen, investeringssparkontot, ips och blåneportföljen (http://www.tradevenue.se/Sparaklokt?blog_tag=bol%C3%A5neportf%C3%B6lj)

Turkiska Holdingbolaget Sabanci Holding är en stor andel av innehaven där jag kommer att minska när tillfället ges. Jag hoppas att svenska kronan försvagas gentemot Turkiska liran. Fastighet och fastighetspreferens dominerar i portföljen och där har jag satt en gräns där inga nyinsatta/utdelningar får placeras i dessa aktier, enbart om försäljning görs i fastighetsaktier/preffar. Jag gillar att vara diversifierad med väldigt många bolag och kommer nog forsätta med att få in nya bolag i portföljen. Jag försöker alltid hitta de bästa utdelningsaktierna.

Se även landsfördelningen------>http://www.tradevenue.se/Sparaklokt/landsf%C3%B6rdelning-%C3%B6ver-mina-...

Jag bloggar numera på sidan www.sparaklokt.se och skriver här då o då lite mer sporadisk.