Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

tisdag 19 november 2013

Följare av min PPM depå

Det vore intressant att se hur många som följer mina tips om PPM portföljer. Du som läser detta och väljer din PPM depå efter mina förslag kan väl skriva en kommentar om vilken portfölj du följer och när ungefär du började att följa. Skriv det som en kommentar nedan. 

10 kommentarer:

Unknown sa...

Jag följer din högriskportfölj men har dragit ned lite på Skagen- och Catella i utbyte mot mer Didner & Gerge.
Bytte till dessa fonder 2013-01-21.

SparaKlokt sa...

Då har du ju gjort det riktigt bra!

Unknown sa...

Hej! Har följt dig sedan senvintern/våren och följer ditt PPM-val. Kör samma fonder i mitt sprande på Avanza och än så länge går det riktigt bra för både PPM och Avanza-portföljen. Dock än så länge bara fonder, blir aktier snart! Keep up the good work!

SparaKlokt sa...

Hej Erik,

Det låter nice. Då har det gått bra både för din PPM depå och ditt Avanza konto. Får se om jag väljer schysst portfölj till nästa år.

Unknown sa...

Hej hej!

Ja, ser framemot nya investeringstips för 2014. Som sagt, Keep up the good work!!

SparaKlokt sa...

Det låter bra Erik :). Jag kommer att dra ner lite mer på risken för nästa år faktiskt. Det har gått bra i år.

Unknown sa...

Ahh, I see. Dock som min svärfar sa "No risk, no fun"

Vad tror du, idag sparar jag nästan uteslutande i fonder. Har inte jättestor marginal i fråga om hur mycket jag kan spara. Men borde jag vikta över och spara lite mer mot aktier. Tänker att man drar ner på fondköpen och sen kanske klumpar ihop några månaders sparande och köper aktier som förhoppningsvis ger bra utdelning.

SparaKlokt sa...

Hej Erik,

Ja jag tror mer på aktier än fonder. Fonderna har en förvaltningsavgift som dras varje år. Om du har aktier så "förvaltar" du pengarna själv och du slipper avgiften. Mina tips för aktier skulle varit investmentbolag, som Investor, Industrivärden, Ratos, Kinnevik och Lundberg. Fonder har jag nästan bara i PPM och avtalspension där jag är tvungen att ha dem.

Unknown sa...

Thx! Ska ta en överblick och ev omstrukturera sparandet!

SparaKlokt sa...

Köp minst för 20 000kr så slipper courtage avgiften vara för hög. Gör det efter investerings tänket "Köp och behåll" så slipper du massa courtage (transaktionsavgifter).