Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

onsdag 20 maj 2015

Nytt upplägg med bolåneportföljen - 188 377 kr

Swedish Dividend Aristocrats

Senaste tiden har det blivit lite inre stress hos mig angående bolåneportföljen, lånet på 200 000 kr som jag tog extra och skall slå bostadsräntan på. Jag har tänkt ut lite nytt upplägg där jag tänker amortera bort det lånet även med utdelningar som jag får från mitt vanliga ISK konto. Sedan kommer jag att räkna på den procentuella förändringen i bolåneportföljen och snitträntan för bolånet för att verkligen se om jag slår räntan. Uträkningen är enkel att göra då bolåneportföljen är ett eget ISK konto, mer om detta i nästa inlägg.

(När man amorterat bort det kanske man tar ett nytt lån och kör samma vända igen......)

Är det konstigt upplägg eller vad tycker ni?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fattar inte riktigt - är syftet att få avkastning som är större än räntan för lånet?

/Cecilia

SparaKlokt sa...

Exakt det stämmer bra!

Johan sa...

... där du nu ska amortera bort lånat lite snabbare?

Redaktionen sa...

Nu blir jag nyfiken - hur har det gått ? Ligger du på plus fortfarande eller går det dåligt ??

SparaKlokt sa...

Hej Johan,

Ja det stämmer bra att jag kommer att amortera bort lånet snabbare och jag kan fortfarande beräkna avkastningen procentuellt och stämma av det mot bankräntan.

SparaKlokt sa...

Hej Redaktionen,

Jag är fortfarande på plus, men jag väljer att göra på det här sättet för att minska mina risker och mitt inre stress, sen efter att jag amorterat bort det kanske jag tar ett lån till och fortsätter på samma sätt.

Christian Karlsson sa...

Jag gillar helt klart grund iden men hade jag gjort detta så hade jag inte amorterat bara betalat ränta och köpt mer till bolåneportföljen. Du får mer buffert tills du ligger +-0 mot lånet och det ger högre avkastning. Lugnet du syftar till borde infinna sig när värdet på portföljen och avkastningen ökar?

SparaKlokt sa...

Hej Christian,
Ja så kan man också göra. Jag ska amortera bort det via utdelningar som jag får. Sen efter det kanske jag kan låna 200 000 till som jag kan köra samma race på.

Unknown sa...

Jag kan inte sluta att tacka Gud för det lån på 4,000,000SEK jag fick från Mr Sergey Shikunov lån företag, Jag heter Cecilia Larsson, jag är från Stockholm, jag är här för att vittna på lånet jag fick från pato smith låneföretag jag var i desperat behov av ett lån för att expandera min verksamhet och för att betala skulden, jag var aldrig en lycklig kvinna förrän jag kom i kontakt med hans företag, var de medel som skickas till mitt bankkonto direkt efter att skicka honom ID-kort och mina bankuppgifter och andra kontroller som är nödvändiga säkerhetsåtgärder, så kontakta honom om du vet att du är från Sverige och du kommer också vittna, jag lovordar honom ansträngningar för att undvika att bli lurad, maila honom och du kommer att vara glad. Hans e-post är ( sergeyshikunov@yahoo.com ) Låt resten av ditt liv i komfort, kontakta honom i dag och vara glad och du kommer också vittna. Jag är den lyckligaste kvinnan på jorden på grund av Guds nåd, är mitt företag går bra smidigt och min familj lever mycket bekväma och glad, och om du är i min tidigare situation eller är i allvarlig och legitimt behov av ett lån, du kan nå denna GUD sände långivare via ( sergeyshikunov@yahoo.com ) Vänligen kontakta Mr Sergey Shikunov på hans email sergeyshikunov@yahoo.com MVH Cecilia Larsson

Ребекка Джеймс sa...

Behöver du en snabb lån?
Behöver du ett personligt lån?
Behöver du ett företag lån?
Jag kan hjälpa dig att få ett lån.
Från € 5000 till € 100 000 000
E-post: ( kreditunion1@gmail.com )

Nedan är låneansökningsformuläret . Lämna följande uppgifter till oss.
(1) Dina fullständiga namn:
(2) Din Nuvarande bostadsadress :
(3) Ditt land:
(4) Din Stad:
(5) ditt mobilnummer :
(6) Din Ålder:
(7) Man eller kvinna:
(8.) Civilstånd:
(9) Din Yrke:
(10) din månatliga inkomst:
(11) belopp som krävs som lån:
(13) Syftet med lån:
(14) Lånetid / Längd:

Så snart vi får detta detaljer kommer vi att påbörja behandlingen av ditt lån på en gång.
E-post: kreditunion1@gmail.com

Kellie Wilson sa...

Hej Alla, behöver du ett lån? Söker du pengar för att betala av krediter och skulder? Vi erbjuder lån utan kreditkontroll, ingen säkerhet, enkla steg, snabb finansiering och låg ränta på 3%. Kontakta oss idag via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com