Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

tisdag 4 februari 2014

Bättre Bolån 2,35%

Fick just samtal från min kontaktperson hos Bättre Bolån och det han kan erbjuda mig är ett rörligt lån på 2,35%, som innebär 0,27 enheter i rabatt. Jag avvaktar svar från Nordea. Har ni lån från Bättre Bolån?

21 kommentarer:

Ett steg längre sa...

När jag fick erbjudande från dem så behövde man också betala en rätt saftig avgift som egentligen förstör första årets besparing. Vände mig till storbanken och sa att jag drar om de inte ändrar räntan och fick 60 punkters rabatt mot listräntan på 3-månaders. 10 punkter bättre än bättre bolån.

Enkelt beslut, stannade hos storbanken :)

SparaKlokt sa...

Ok tack då vet jag. Vad är det för avgift?

Per Penning sa...

2,21% rörligt hos SHB och då ingår låneskyddsförsäkring.

Stefan sa...

Skandiabanken har kampanj nu där du kan få ner till 2,09%

@Per: Låneskydd inbakat i lån bör man undvika, teckna separata livförsäkringar istället, speciellt om inkomstskillnaderna är stora. Även här är Skandia konkurrenskraftiga.

SparaKlokt sa...

Tack för svaren. Skall återkomma på hur det blir till slut. Tänkte ansöka om lån hos lånbyte.se också.

Anonym sa...

SHB brukar kunna göra bra priser trots att låneskydd ingår, de är väl i princip den stabilaste banken i världen så de lånar upp rätt billigt.

//har tidigare jobbat inom SHB

Stefan sa...

ca 20 punkter brukade SHB ta förr i tiden för Låneskydd. Nu kanske det är mindre men o andra sidan har de försämrat villkoren.

Per Penning sa...

Vi har dock de gamla villkoren. :)

SparaKlokt sa...

Jag fick inget lån från min egen bank Nordea. :(.

SparaKlokt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej!

Jag har förhandlat åt mig och min svärfar på nordea, jag får 2,03 i rörlig ränta och han 2,13. Jag har även fått ett erbjudande från swedbank på 2,07% Har inte tilläggstjänster hos banken för att få ner räntan. Bara konkurrensutsatt bankerna.

SparaKlokt sa...

Det är ju hur bra som helst, men det är att veta mer om hur era inkomster mm ser ut. Jag fick inte ens ta lån från min bank.

Anonym sa...

Jag har haft väldigt bra inkomster sista åren så det hjälper mig.

När jag var färdig med min ränteförhandling sa jag att min svärfar vill flytta sitt lån till Nordea med samma förutsättningar som mig. Bankmannen sa att svärfar inte kan få min ränta men 2,13 var inga problem att få. Då visste inte ens banken om något om hans ekonomi....

SparaKlokt sa...

Det låter väldigt bra. Din svärfar måste vara nöjd, med att ha en svärson som dig.

Anonym sa...

Jag har tidigare erbjudit banken mina föräldrar som kunder, sänkte mina föräldrars bolån med 0,5%. Testa att erbjuda banken fler kunder. Jag har fixat 5 nya kunder åt banken och på så sätt sparar vi räntekronor och banken får fler kunder. Win win

SparaKlokt sa...

Vilken bank är detta?

Anonym sa...

Nordea

SparaKlokt sa...

Jag har mitt lönekonto där, men fick inte ens ett lånelöfte :).

Anonym sa...

Byt bank! Kolla med de andra bankerna och spela ut dom mot varandra. När du fått ett ok förslag säg att du fixar en familjemedlem eller kompis som bankkunder om ni får ännu lite lägre ränta. Men hoppa över att bli helkund, det är bara dyrt. Jag har förhandlat med banker i både Norge och Sverige. Och dom vill ha nya kunder och dom tjänar bra med pengar på lånen så dom kommer vilja ha dig som kund.

SparaKlokt sa...

Jo jag ska göra det så fort som möjligt alltså. Så less på min bank.

100%Svensson sa...

handelsbanken är bra:)